РУСКИ КАПИ
Makedonska.kujna2012РУСКИ КАПИ
КОРА: 4јајца
8лажици шеќер
6 лажици ладна вода
10 лажици брашно
4 лажици какао
1 пециво
Фил
500 мл. млеко
5 лазици шеќер
2 лажици брашно
3 лазици густин
1 ванилин шеќер
150 гр. маргарин
Глазура
100гр. црно чоколадо
2 лажици масло за јадење
Прво се спрема филот.
Млекото заедно со шеќерот и ванилата се става во тенџере на оган да зоврие. Малку од млекото се остава настрана за да се измеша со брашното и густинот. . Кога ќе зоврие млекото се додава смесата со густин и брашно и се меша додека се добие потребната густина. Филот се трга настрана и се остава да се излади. Откако убаво се излади се додава 150 гр. изматен маргарин
КОРА: 4јајца
8лажици шеќер
6 лажици ладна вода
10 лажици брашно
4 лажици какао
1 пециво
Фил
500 мл. млеко
5 лазици шеќер
2 лажици брашно
3 лазици густин
1 ванилин шеќер
150 гр. маргарин
Глазура
100гр. црно чоколадо
2 лажици масло за јадење
Прво се спрема филот.
Млекото заедно со шеќерот и ванилата се става во тенџере на оган да зоврие. Малку од млекото се остава настрана за да се измеша со брашното и густинот. . Кога ќе зоврие млекото се додава смесата со густин и брашно и се меша додека се добие потребната густина. Филот се трга настрана и се остава да се излади. Откако убаво се излади се додава 150 гр. изматен маргарин
Comments
Post a Comment