ПАНЦЕРОТИ
за тесто
1кг брашно
400гр вода
3 јајца
1 филџан масло
1 квасец
1 лажица сол
1 лажица шеќер
За фил
500гр шунка
500гр кашкавал
500гр шунка
500гр кашкавал
https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451145849./533384993455678/?type=3&theater
Квасецот се растопува во млака вода. Во голем сад го ставаме брашното, растопениот квасец, јајцето, солта, шеќерот, водата, маслото и на крај се замесува. Го оставаме да стаса.
откако ке стаса го делиме на топцинја големина по избор и оставаме повторно да стасат.
Откако тестото убаво ќе стаса го расукуваме едно по едно едната половина ставаме кечап, кашкавал, шунка и на крај ја преклопуваме и ја затвараме панцеротата со притисканје со вилуска.
Панцеротата ја премачкуваме со јајце и посипуваме со сусам.
печеме.
Квасецот се растопува во млака вода. Во голем сад го ставаме брашното, растопениот квасец, јајцето, солта, шеќерот, водата, маслото и на крај се замесува. Го оставаме да стаса.
откако ке стаса го делиме на топцинја големина по избор и оставаме повторно да стасат.
Откако тестото убаво ќе стаса го расукуваме едно по едно едната половина ставаме кечап, кашкавал, шунка и на крај ја преклопуваме и ја затвараме панцеротата со притисканје со вилуска.
Панцеротата ја премачкуваме со јајце и посипуваме со сусам.
печеме.
Comments
Post a Comment