ВАНИЛИЦИ
VANILICI
200g svinska mast,
1 jajce,
1 zolcka,
5 lazici seker,
sok od 1|2 limon,
2 kesicki vanilin seker,
500g brasno.
Od sostojkite se mesi testo se deli testoto na dva dela se razvlekuva kora so debelina od 0,5 cm i so kalap se vadat figuri. Se stavaat vo nepodmackan plek i se pecat na 180c no da ostanat beli, se mackat so pekmez se lepat po dve i se valkaat vo prav sekerhttps://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451221131./524945307632980/?type=3&theater
200g svinska mast,
1 jajce,
1 zolcka,
5 lazici seker,
sok od 1|2 limon,
2 kesicki vanilin seker,
500g brasno.
Od sostojkite se mesi testo se deli testoto na dva dela se razvlekuva kora so debelina od 0,5 cm i so kalap se vadat figuri. Se stavaat vo nepodmackan plek i se pecat na 180c no da ostanat beli, se mackat so pekmez se lepat po dve i se valkaat vo prav sekerhttps://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451221131./524945307632980/?type=3&theater
Comments
Post a Comment