ПИРОШКИ ОД КОМПИРИ
Piroski od kompir
3 kompiri,
100g sunka,
2 kiseli krastavicki,
100g kaskaval,
mesan zacin,
sol, crn piper.
za uvalkuvanje 1 jajce,malku lebni ronki, malku brasno.
Кompirite najprvo se lupat varat,potoa se gmecat so lazica za pire. Vo izgmecenite kompiri se dodavaat preostanatite sostojki koi treba da bidat sitno iseckani- sunkata kaskavalot i kiselite krastavicki. potoa se dodavaat zacini po vkus. Otkako smesata ke se izednaci se zema kolicestvo kolku edna piroska koja se formira so race. Piroskite se valkaat vo brasno potoa vo jajce i na kraj vo lebni ronki. Taka prigotvenite piroski se przat vo vrelo maslo.Se posluzuvaat topli so sirenje i so jogurt.https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451476579./513049452155899/?type=3&theater
3 kompiri,
100g sunka,
2 kiseli krastavicki,
100g kaskaval,
mesan zacin,
sol, crn piper.
za uvalkuvanje 1 jajce,malku lebni ronki, malku brasno.
Кompirite najprvo se lupat varat,potoa se gmecat so lazica za pire. Vo izgmecenite kompiri se dodavaat preostanatite sostojki koi treba da bidat sitno iseckani- sunkata kaskavalot i kiselite krastavicki. potoa se dodavaat zacini po vkus. Otkako smesata ke se izednaci se zema kolicestvo kolku edna piroska koja se formira so race. Piroskite se valkaat vo brasno potoa vo jajce i na kraj vo lebni ronki. Taka prigotvenite piroski se przat vo vrelo maslo.Se posluzuvaat topli so sirenje i so jogurt.https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451476579./513049452155899/?type=3&theater
Comments
Post a Comment