РОЛНИЧКИ СО БЛИТВА И СИРЕЊЕ
ROLNICKI SO BLITVA I SIRENJE
Za testo:
450g brasno,
1 lazicka suv kvasec,
250ml mlaka voda,
150ml maslo,
1 lazicka sol,
125g margarin.
Za fil:
300g sirenje,
500g blitva.
Blitvata se obaruva i se mesa so izdrobenoto sirenje
Se zamesuva testo od sostojkite i se mesi dodeka se izmazni. Se deli na 15 topcinja. Od niv se rasukuvaat mali koricki se premackuvaat so margarin i se stavaat po 5 edna vrz druga (petata ne se macka) Od niv se rasukuvaat tri kori sekoja kora se poprskuva so maslo. Samo na krajot se stava fil i dvata kraja se rolaat kon sredinata. Dvojnite rolati se secat na sredinata potoa na parcinja se redat vo plek se poprskuvaat so maslo i se pecat na 200c 20 - 30 min
type=3&theaterhttps://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451291604./513399348787576/?type=3&theater
Za testo:
450g brasno,
1 lazicka suv kvasec,
250ml mlaka voda,
150ml maslo,
1 lazicka sol,
125g margarin.
Za fil:
300g sirenje,
500g blitva.
Blitvata se obaruva i se mesa so izdrobenoto sirenje
Se zamesuva testo od sostojkite i se mesi dodeka se izmazni. Se deli na 15 topcinja. Od niv se rasukuvaat mali koricki se premackuvaat so margarin i se stavaat po 5 edna vrz druga (petata ne se macka) Od niv se rasukuvaat tri kori sekoja kora se poprskuva so maslo. Samo na krajot se stava fil i dvata kraja se rolaat kon sredinata. Dvojnite rolati se secat na sredinata potoa na parcinja se redat vo plek se poprskuvaat so maslo i se pecat na 200c 20 - 30 min
type=3&theaterhttps://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451291604./513399348787576/?type=3&theater
Comments
Post a Comment