КАТМЕР ЗЕЛНИК СО ПРАЗ
KATMER ZELNIK SO PRAZ.
Se mesi testo od:
brasno,
voda ,
sol,
i mnogu malku kvasec.
Se deli na dva dela i se ostava da stoi 20 minuti.
Potoa se suka kora 60X60см se premackuva so mast i na sredina se belezuva krug (no ne da se seci) i od krugot nadolu se seci na 12 -13 koricki sekoja se preklopuva i rastegnuva vrz krugot premackuva so mast ,taka se povtoruva i so drugata kora.
Od prvoto se razvlekuva kora kolku plekot kraevite da ostanat malku nadvor od plekot za svitkuvanje se stava fil po zelba i odozgora drugata kora isto taka rasukana se stava vo plekot malku nabrana .Se svitkuva kraevite od prvata kra i se pece.https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451232937./568001429994034/?type=3&theaterr
Se mesi testo od:
brasno,
voda ,
sol,
i mnogu malku kvasec.
Se deli na dva dela i se ostava da stoi 20 minuti.
Potoa se suka kora 60X60см se premackuva so mast i na sredina se belezuva krug (no ne da se seci) i od krugot nadolu se seci na 12 -13 koricki sekoja se preklopuva i rastegnuva vrz krugot premackuva so mast ,taka se povtoruva i so drugata kora.
Od prvoto se razvlekuva kora kolku plekot kraevite da ostanat malku nadvor od plekot za svitkuvanje se stava fil po zelba i odozgora drugata kora isto taka rasukana se stava vo plekot malku nabrana .Se svitkuva kraevite od prvata kra i se pece.https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1451232937./568001429994034/?type=3&theaterr
Comments
Post a Comment