PIROSKI SO KOMPIR
PIROSKI SO KOMPIR
700 g brasno,
300 g varen kompir,
100g margarin,
1 kvasec,
1 lazica sol,
1 lazica zacinska sol,
4 zolcki,
250-300ml mleko.
fil :
sirenje ili nesto drugo po zelba.
Kompirite se varat se pasirat i so drugite sostojki se mesi testo se ostava malku da stasa.
Potoa se razvlekuva kora se secat pravoagolni formi stavame fil po zelba i se vitkaat taka sto vnimavame kraevite ubavo da bidat zatvoreni, gi stavame vo belka od jajce pa vo prezla i gi przime vo dobro zagreano maslo.
https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1452192880./450508055076706/?type=3&theater
700 g brasno,
300 g varen kompir,
100g margarin,
1 kvasec,
1 lazica sol,
1 lazica zacinska sol,
4 zolcki,
250-300ml mleko.
fil :
sirenje ili nesto drugo po zelba.
Kompirite se varat se pasirat i so drugite sostojki se mesi testo se ostava malku da stasa.
Potoa se razvlekuva kora se secat pravoagolni formi stavame fil po zelba i se vitkaat taka sto vnimavame kraevite ubavo da bidat zatvoreni, gi stavame vo belka od jajce pa vo prezla i gi przime vo dobro zagreano maslo.
https://www.facebook.com/Makedonska.kujna2012/photos/pb.254368898023957.-2207520000.1452192880./450508055076706/?type=3&theater
Comments
Post a Comment