PIROSKI SO KOMPIR
700 g brasno, 300 g varen kompir, 100g margarin, 1 kvasec, 1 lazica sol, 1 lazica zacinska sol, 4 zolcki, 250-300ml mleko.
fil : sirenje ili nesto drugo po zelba.
Kompirite se varat se pasirat i so drugite sostojki se mesi testo se ostava malku da stasa.
Potoa se razvlekuva kora se secat pravoagolni formi stavame fil po zelba i se vitkaat taka sto vnimavame kraevite ubavo da bidat zatvoreni, gi stavame vo belka od jajce pa vo prezla i gi przime vo dobro zagreano maslo.
fil : sirenje ili nesto drugo po zelba.
Kompirite se varat se pasirat i so drugite sostojki se mesi testo se ostava malku da stasa.
Potoa se razvlekuva kora se secat pravoagolni formi stavame fil po zelba i se vitkaat taka sto vnimavame kraevite ubavo da bidat zatvoreni, gi stavame vo belka od jajce pa vo prezla i gi przime vo dobro zagreano maslo.
Comments
Post a Comment